Nadal akcenty Świąteczne bo jajeczne.
Ale czy to jest minusem??? Nie sądzę, jajka są pyszne, zdrowe i
wartościowe o każdej porze dnia i nocy-jak ktoś woli ;)
Przyznam się Wam, że zawsze
faszerowałam jajeczka pieczarkami, ale w tym roku postanowiłam
zrobić odmianę. Uważam że decyzja była słuszna, bo danie to
przypadło do gustu zarówno moim domownikom jak i mi:)
Składniki na 4 osoby
4 jajka
4 plastry żółtego sera (około 80 g)
łyżka majonezu
łyżeczka musztardy – płaska
sól i pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu
obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Ser ścieramy na tarce na
drobnych oczkach lub bardzo drobno siekamy, jeśli mamy go w
plasterkach. Z jajek wydrążamy żółtka i również siekamy.
Majonez mieszamy z musztardą aż się dobrze połączą, wtedy
dorzucamy do niego siekane żółtka i ser. Dokładnie mieszamy i
doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Białka jajek nadziewamy
przyrządzona pastą. Ozdabiamy świeżą pietruszką lub koperkiem
jeśli posiadamy ;)
Smacznego:)))
Uwielbiam jajka faszerowane, są najpyszniejsze. Spróbuj koniecznie wersji z suszonymi pomidorami!
OdpowiedzUsuńTRZY CYTRYNY
OdpowiedzUsuńTwoja propozycja musi byc pyszna. Kiedyś sie pewnie skuszę :) a polecasz jakiś przepis????