sobota, 6 kwietnia 2013

Jajka faszerowane pastą serową


Nadal akcenty Świąteczne bo jajeczne. Ale czy to jest minusem??? Nie sądzę, jajka są pyszne, zdrowe i wartościowe o każdej porze dnia i nocy-jak ktoś woli ;)
Przyznam się Wam, że zawsze faszerowałam jajeczka pieczarkami, ale w tym roku postanowiłam zrobić odmianę. Uważam że decyzja była słuszna, bo danie to przypadło do gustu zarówno moim domownikom jak i mi:)







Składniki na 4 osoby

4 jajka
4 plastry żółtego sera (około 80 g)
łyżka majonezu
łyżeczka musztardy – płaska
sól i pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach lub bardzo drobno siekamy, jeśli mamy go w plasterkach. Z jajek wydrążamy żółtka i również siekamy. Majonez mieszamy z musztardą aż się dobrze połączą, wtedy dorzucamy do niego siekane żółtka i ser. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Białka jajek nadziewamy przyrządzona pastą. Ozdabiamy świeżą pietruszką lub koperkiem jeśli posiadamy ;)
Smacznego:)))

2 komentarze:

  1. Uwielbiam jajka faszerowane, są najpyszniejsze. Spróbuj koniecznie wersji z suszonymi pomidorami!

    OdpowiedzUsuń
  2. TRZY CYTRYNY
    Twoja propozycja musi byc pyszna. Kiedyś sie pewnie skuszę :) a polecasz jakiś przepis????

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kurczak orientalnie
Kulinarny Dzień Kobiet

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga. Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałaś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojego bloga na Facebooku. Pozdrawiam Agata :)