środa, 3 kwietnia 2013

Pudding ryżowy jak Rafaello



Nieeebo.....
Tyle w tym temacie. Nigdy nie przypuszczałam, że domowej roboty pudding ryżowy będzie tak wspaniały i aż o tyle przerośnie smak kupnych ;) ale to chyba normalka że wszystko co domowe jest najlepsze.








Na 2 porcje potrzebujecie:

30g ryżu
300ml mleka +50 ml mleka
60ml wody
3 łyżeczki budyniu śmietankowego
3 łyżeczki wiórków kokosowych
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki syropu kokosowego(taki do koktajli/kawy, ale i bez niego będzie pyszne)
1/2 łyżeczki oleju kokosowego
1 łyżka płatków migdałowych
1 kostka gorzkiej czekolady





Do garnuszka z grubym dnem wlewamy 300ml mleka i wodę, dodajemy ryż. Zagotowujemy, gaz zmniejszamy do minimum, przykrywamy garnek i gotujemy około pół godziny, czasem mieszając. Kiedy ryż się rozklei dodajemy do niego wiórki kokosowe, olej kokosowy, cukier i syrop kokosowy, gotujemy jeszcze chwilę. W dodatkowych 50 ml mleka rozrabiamy śmietankowy budyń i zaciągami nim nasz pudding. Przekładamy do miseczek lub pucharków, obsypujemy płatkami migdałów i odrobin startej gorzkiej czekolady.
Zapewniam, że pudding ten zachwyci miłośników mlecznych specjałów. Jest bardzo delikatny, kremowy, lekki i o aksamitnej konsystencji i aromatycznym smaku.
Niebooo.....





9 komentarzy:

  1. jak rafaello - wyobrażam sobie ten boski smak !! przepyszne !

    OdpowiedzUsuń
  2. Teenager dziękuję za komentarz :) Oj zapewniam, że smak był boski szkoda że tak szybko zniknęło...ale też łatwo i szybko sie robi takie cudeńko :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam puddingi ryżowe, taka kombinacja smaków podoba mi się ogromnie :) Koniecznie muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. gin dziękuję za komentarz i szczerze polecam przepis :) Sama już robiałam jego powtórkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda fantastycznie! Uwielbiam wszystko, co mleczne i ryżowe, a z kokosem to już w ogóle ;) Na pewno wypróbuję.
    Pozdrawiam i przy okazji - świetna nazwa bloga. Jedzenie deseru przed obiadem to jedna z najfajniejszych stron bycia dorosłym ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kociara w fartuchu :) tez świetna nazwa :) dziękuję za tak miły komentarz i ciesze się, że podoba Ci się przepis, naprawdę było pyyysznie :) Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do zaglądania do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Anonimowy20:22:00

    Excellent pieces. Keep writing such kind of information on your blog.
    Im really impressed by your site.
    Hey there, You've performed an incredible job. I'll certainly
    digg it and in my opinion suggest to my friends.

    I am sure they will be benefited from this website.



    Here is my page - авиабилеты болгарию варна

    OdpowiedzUsuń
  8. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  9. Thank you very much for being so very very nice comment :)
    I invite you and your friends to me often. I hope that you will find in me the rules of which take advantage.
    See you :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kurczak orientalnie
Kulinarny Dzień Kobiet

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga. Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałaś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojego bloga na Facebooku. Pozdrawiam Agata :)